Italialaiset ovat tunnettuja siitä, että heillä ei ole organisointikykyä ja kunnollisia aikatauluja. Tämä on aika lailla päinvastainen ajattelutapa kuin suomessa. Näihin aikatauluihin on siis ollut melkoinen sopeutuminen, koska niillä on aivan omat sääntönsä. Politecnicon aikataulut ovat kummalliset - niitä ei yksinkertaisesti vain pysty käsittämään. Jos vielä kaikenlaisen myöhästelyn ja viivästykset käsittääkin, huomaakin kohta että on tiettyjä asioita joissa on oltava ajoissa ja ajallaan ja sitten joitain, joista voi lepsua. Jotkin aikataulut ovat tehty sen huomioon ottaen, että kuitenkaan ette ole tehneet valmiiksi - joten miksipä tehdä tänään mitään, tehdäänkin vasta huomenna. Joidenkin aikataulujen noudattamattomuudesta seuraa, että et pääse koko kurssia läpi. Italialaisten 15 miinuutin tauko voi olla puoli tuntia - tai sitten viivitoista minuuttia. Ja viiden minuutin tauko tarkoittaa lähes aina 20 minuuttia. Kysy Italialaisilta jos et tiedä -se on ainut tietolähde. Mikäli he puhuvat Englantia.

Odottelu ja jonottaminen ja ajan hukkaaan haaskaaminen ovat Suomalaisille vaikeita paikkoja kestää. Miksi ihmeessä nämä ihmiset eivät liiku nopeammin kassalla - miksi he ryhmittäytyvät kadulle eteen hidastelemaan kuin muuriksi - miksi lippujonossa keskustellaan joka ikisen asiakkaan kanssa niitä näitä kun takana on kymmeniä ihmisiä jonottamassa. Ei voi ymmärtää, voi vaan jupista salaa mielessään miten omituisia Italialaiset ovat.

Italialaiset naiset ja miehet ovat omat lukunsa. Miehet yrittävät olla cooleja. vastoin yleistä käsitystä Milanossa vaaleahiuksinen saa olla aika lailla rauhassa. Lukuunottamatta paria villiintynyttä bussikuskia ja kaduilla kuultuja "Bella" sanoja. Mutta Italialaiset miehet huomioivat naiset -jos toinen kerran on lähtenyt korkkareissa ja meikeissä liikenteeseen - sitä katsotaan häpeilemättä riippumatta tilanteesta ja ollaan valmiita luettelemaan kauniit sanat naiselle. En voi kieltää, että silloin kun on pukeutunut mukavasti ja kävelee Italian katuja - etteikö naisellinen itsetuntoni saisi hieman kohennusta kaikista noista suloisista sanoista, huomiosta ja katseista joita täällä saa. Kyllä Italialainen mies vaan osaa avata suunsa ja ilmaista tuntemuksensa.

italialaiset naiset ovat samalla aikaa koristeita ja kotihengettäriä. Kun lähdetään ulos, laitetaan kaikki viimeisen päälle ja jalkaan korkkarit joilla ei kovin montaa korttelia pysty edes kävelemään. Italialaiset ovat niin esteetikkoja, että tämä on täällä enemmän kuin suotavaa. Ei siis tuulipukua - eikä ulos astuta ennen kuin laittaudutaan. Koti on naiselle kuitenkin sitten sellainen turvapaikka, jossa hän voi laskea oman lapsenmielisyytensä valloilleen ja antaa tohveleissa kulkevan tukka sekaisin donnan elää omaa elämäänsä. My little pony tai prinsessa ruusunen ovat aivan sopiva päiväpeiton koristeita. Koko päivän voi kulkea  vaaleanpunaisissa pehmopyjamassa ja peiliin ei tarvitse katsoa koko päivänä. Ero on hurja - tämä prinsessa kuoriutuu vasta kuin hän sipsuttaa kadulle.