Kävin viime viikolla vierailulla koto Suomessa. Paluu tuttuun ymräristöön oli ihana, nautin joka hetkestä. Kun lentokone laskeutui Helsingin kentälle, huomasin Finnairin koneet ympärilläni ja lentoasemalla pääsin heti suomalaiseen tunnelmaan. Ahaa, ihmisethän istuu täällä baarissa kaljalla. Harvinaista Italiassa, niin tuttua Suomessa. Ja miten eri näköisiä ihmiset täällä ovatkaan, en ole huomannutkaan aikaisemmin että me Suomalaiset ollaan tuollaisia.. Nämä uudet ajatukset vyöryivät päähäni ja yhtäkkiä tajusin että olen saanut Milanossa uudet silmät Suomelle. Enhän minä koskaan aikaisemmin ole tällaisia asioita huomannut!! Kiitos siis vaihto opiskelulle uusista silmistä, tämä Suomen matkahan muodostuu jännittävämmäksi kuin uskoisikaan.

Kun pääsin pohjois Karjalaan ja Petrovaaraan, riemuni oli suuri kun näin sen kaiken lumen siellä. Petrovaara harvoin pettää talvella, vaikka muualla ei olisi lunta, tässä vaara maisemassa yleensä on.  Saunoin matkan aikana melkein joka ilta ja nautin siideristä ja ulkoilman kirpeydestä jäähdytellessäni löylyjen välillä. Siideriähän ei siis löydy Italiasta juuri mistään.

Palatessani Milanoon paikka tuntui jo tutulta. Taivasteluun ja selvittelyyn ei mene aikaa, vaan osaan jo toimia täällä. Kotimatkalla ostin tuoreita mustikoita, jugurttia, hedelmiä ja juustoa. Nauttiakseni tuoreista marjoista ja hvyistä hedelmistä, joita täältä saa. Tuliaisena oli matkalaukussa ruisleipää ja karjalanpiirakoita.

Seuraavana päivänä astelin Bovisaan, Product quality control tunnille. Tunteja on vaikea seurata, koska luennot ovat Italiaksi. Illalla Italian kielen tunnilla huomasin vielä selkeämmin, että hetken aikaa puhuttuani Suomea Italia ei oikein tahtonut tulla miettimättä suusta ulos.. äkkiä sitä kääntyy kieli suomi vaihteelle! Tänä päivänä kävin myös puupajalla saamassa opetusta kuinka toimia siellä olevien laitteiden kanssa. Sen jälkeen oli koe, jossa testattiin tietoja. Koe lähinnä testasi sitä, että osaako päätellä mitä kokeen tekijällä on ollut mielessä ja saada vielä selvää tankero englanti käännöksestä. Yksi kysymyksistä kuului suurinpiirtein näin. Hätätilanteessa, tulisiko sinun poistua välittömästi JOS olet vessassa tai kellarikerroksessa. yes vai no. Noh, olisihan se kai ihan järkevää muidenkin poistua, kuin vessassa olijoiden. Eli voisin vastata no. Mutta kyllähän näidenkin olisi hyvä poistua, yes. Mitä ihmettä tällä testillä oikein mitataan?!! Mutta työpaja kortti on nyt kuitenkin taskussa, huh.