Tänään Milanossa oli jo keväinen sää, lämpötila oli noin 14 astetta. Auringon paisteessa oli niin lämmin että pystyi olemaan T -paidassa. Ja mikä ihan akokemus lukea tenttiin kotona niin, että ranskalisen parvekkeen ovet ovat auki ja otan aurinkoa siinä topissa ja aurinkolaseissa.. ihanaa!!

Menin iltapäivällä Rafaellan kanssa kahville alakerran kahvioon ja hyppäsin siitä ratikkaan 14, Via Sarpin kautta Corso Comolle. Ensin eksyin kenkäkauppaan, jossa kaikki kengät olivat 29, 90 e ja ostin punaiset kesäkengät. Siitä High Techiin, josta mukaan tarttui raikkaat tyynynpäälliset vietäväksi suomeen. Suunnistin seuraavaksi Corso Comoon, jonka kahviota rakastan ja sen yläkerrassa olevaan kirjakauppaan. Tänään siksi sinne, koska en ollut aikaisemmin huomannut sitä! Näin käy täällä monesti, jos et tiedä jonkun paikan olemassaoloa, voit autuaasti kävellä kymmeniä kertoja ohi.. kirjakauppa oli loistava taidekirja aarteineen, valokuvakirjoinen, design esineineen.. siellä voisi viettää vain selaillen kaikkia ihania, laadukkaita kirjoja. Miksi Suomesta ei löydy näitä kirjoja?!! En ole koskaan nähnyt Suomessa näin laadiukkaista taide kirjaja kuin täällä, enkä myöskään yhtä rohkeita. Valokuvakirja voi olla täynnä eroottisia kuvia. Ja ne ovat niin kauniita. Haluaisin suomeen tällaista kirjallisuutta ruokakauppojen ylähyllyn seksilehtien sijaan. Kaunista ja eroottista taidetta. Kirjakaupasta laskeuduin alakerran kahvioon nauttimaan Tisana liqurizia teestä - hyvää.

Kävelin Corso Comoa Garibaldille päin ja löysin Isola pizzerian, jossa nautin pizzan punaviini lasillisen kera. Pizzan nini oli All isola ja siinä oli parsaa, juustoa ja puoliraaka kananmuna keskellä -tosi hyvää! Ja samalla kun söin, ain nauttia kokin performanssista - hän laittoi ruokaa ravintolan keskellä - jossa oli myös söpö pieni pizza uuni. Poikkesin vielä jäätelölle, täällä kertaa pistaccio -hazelnut yhdistelmä syötävän kupposen kera. Taivaallista!!

Kun palasin kotiin, olisin saanut pizza miehen mukaani ovelta- hän kyseli numeroa kovasti ja yritti jopa suudella minua- iik! Keväinen sää siis oli tarttunut poikaankin. Hän luovutti kyseltyään aikansa Come no?Miksi ei. Io sempre buona. Olen aina hyvä. No grazie, ei kiitos ja näkemiin. Kun pääsin asuntooni, poika olikin tulosa tuomaan Raffaellalle pizzaa. Mutta ei löytänyt perille, kun etsi ovella nimeä Ezatto. Voi poika parkaa esatto tarkoittaa Italiaksi -Niin juuri!